OVER SUP TO BE

Over SUP to Be - Suppen

Fleur

Opgegroeid aan het riviertje ‘De Alblas’ en later tussen de sloten in de nabijgelegen polder, is water altijd dichtbij geweest. Vanaf de eerste warme lentedag werd er na schooltijd gezwommen, van bruggetjes en zelfgemaakte duikplanken afgesprongen en afgedankte surfplanken werden vastgebonden achter motorbootjes… bij het water dus, daar wilde je zijn!

Hoewel ik inmiddels meer dan 10 jaar in een dorp verderop woon, ben ik nog steeds graag in de polder en bij de Alblas te vinden. ‘s Zomers om af te koelen, ‘s winters om warm te worden van schaatskoorts. In 2019 besloot ik mijn fulltime baan als lerares aardrijkskunde / coördinator terug te schroeven naar parttime. De andere dagen in de week werkte ik op kantoor, maar ik miste de drukte van mensen en de sociale aspecten. Dit laatste werd noodgedwongen nog minder door thuiswerken, maar gaf mij tevens inzicht in wat er nog wél kon. 

Onthaasten, buiten zijn, de natuur in, sporten; suppen brengt het allemaal samen voor mij. En als dat voor mij geldt, wellicht ook voor een ander. In 2021 trok ik de stoute schoenen aan, zegde mijn tweede parttime baan op en realiseerde mijn plannen voor een eigen onderneming in de verhuur van SUP-boards. 

Want, waarom niet? Suppen in een prachtig, uniek landschap waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten en water zichtbaar vriend en vijand is in deze omgeving. Voor mij is SUP to Be de ideale uitdaging om mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van ‘Molenlanden’ vanuit een ander perspectief en ondertussen een (nieuwe) sport beoefenen of leren, onthaasten en bovenal genieten.

Wil je meer weten of het suppen beter onder de knie krijgen? Als het even kan, stap ik ook op het board en sup ik graag een stukje met je mee!